I haven

Fjernelse af mos i græsplænen

Mos er også naturlig, men de fleste vil helst have en græsplæne uden den. Der er forskellige metoder til at fjerne mos fra græsplænen. Meget bedre er stadig at forhindre mos i græsplænen, hemmeligheden ligger i græssets styrke.

Hvad er mos?
Mos er sporeplanter, normalt grønne, der vokser tæt sammen. På grund af deres tæthed ser det nogle gange ud til, at der er en plante, når der i virkeligheden er mange planter. Fordi mos i sig selv er meget lille, føles det behageligt på steder, hvor jorden ikke er helt tilgroet, så det kan få lidt lys og luft. Det er ofte de skyggefulde og næringsfattige steder, hvor mange andre planter ikke trives. Mos foretrækker fugtig jord.

Forebygger mos i græsplænen
Mos forekommer i græsplænen hovedsageligt på steder, hvor græsset ikke danner en tæt måtte, fordi forholdene ikke er optimale.

Sørg for, at du ikke klipper græsset for kort. Udover at meget kort græs er dårligt for din græsplæne, giver du også mos en bedre chance. Om vinteren er det bedre at forlade græsset længere. Juster derfor græsslåmaskinens knive lidt højere under den sidste græsslåning i oktober, i en højde på cirka 4 – 5 cm. Dette giver mindre plads til, at mos kan fange lys.
Græs vokser også mindre godt, når jorden er for sur, da mos foretrækker jord med en lav pH -værdi. Hold derfor jordens pH -værdi på et godt niveau, en sund pH -værdi for græs er mellem 5,5 – 6,5. Eksterne påvirkninger som sur regn kan sænke pH -værdien og gøre jorden mere sur igen. I så fald kan du øge pH -værdien ved hjælp af kalk.
Ud over surhed kan fugt og lys have indflydelse. Med en komprimeret jorddræning vil være dårlig, en fugtig jord stimulerer væksten af ​​mos. I sådanne tilfælde skal du stikke huller i jorden med en prikrulle eller spytte gaffel og drys skarpt sand i dem. Dette fremmer dræning.
Hvis din græsplæne har pletter, der får mindre sol, kan du løse dette ved at bruge en græsplæneblanding til skygge.
En sund, velvoksende græsplæne har brug for jord, der er tilstrækkeligt nærende. Derfor er det at foretrække at bruge en organisk græsgødning med en langvarig effekt, så du får en jævn vækst.
Inden græsplænen går om vinteren, kan du drysse komposteret kokosfibre over den. Mos kan ikke overholde dette, så det får ikke en chance for at slå sig ned i din græsplæne om vinteren.
Læs mere Om vinteren er der tid til forsinket vedligeholdelse
fjern mos, mos i græsplænen, skar, mosdannelse, tuin.nl

Fjern mos fra græsplænen
Når du har mos i din græsplæne, kan du fjerne det ved at gøre græsplænen skarp, hvilket alligevel er en velsignelse for din græsplæne. Scarifying fjerner laget af mos og gamle græsudklip fra din græsplæne. Udover at fjerne mos, lufter du også græsplænen på samme tid, så vand og næringsstoffer bedre kan nå rødderne. Som følge heraf vil græsset vokse bedre, hvilket igen sikrer, at det bedre kan klare kampen mod mos. Scarificering foretages bedst i april og august.

Hvis du har mange problemer med mos i græsplænen, skal du bruge et anti-mosmiddel cirka 10 dage, før du begynder at skarpe. Efter et par dage vil du se moset blive sort, hvilket er et tegn på, at du kan begynde at fjerne det.