I haven

Naturlig dam

Naturlige damme og især svømmedamme er ekstremt populære. Det er ikke overraskende, fordi de er meget attraktive i haven. En naturlig dam med en biologisk balance kræver lidt vedligeholdelse og har minimal miljøpåvirkning.

Generelt er en naturlig dam også billigere, fordi du ikke har brug for filtre, pumper, UV -lamper og kemikalier. Det er også et velkomment sted for frøer, padder og insekter.

Biologi omkring den naturlige dam
En naturlig dam sprudler af liv. Og vi taler ikke kun om frøer og fisk, men også om liv, der er usynligt for det blotte øje. Disse organismer føler sig helt hjemme i dammen og sikrer biologisk rensning. Økosystemet i dammen er imidlertid meget sårbart og påvirkes af alle mulige faktorer: dammenes størrelse, mængden af ​​fisk og planter, vandtemperatur osv. Nogle gange er det derfor godt at give naturen en hånd med et filter, der er specielt velegnet til den naturlige dam, især hvis du har fisk.

Vedligeholdelse af dammen
En naturlig dam med kun vandplanter og uden fisk er lettest at vedligeholde. Kun fjernelse af for mange planter er derefter nødvendig. Den store rengøring hvert cirka syv år forhindrer dammen i at lukke op.

Den bedste rengøringstid er sensommeren, slutningen af ​​august – begyndelsen af ​​september. Dammen kan så stadig komme sig godt inden vinteren. Dyr som frøer, padder og salamandere forstyrres også så lidt som muligt i deres livscyklus. Disse padder har brug for vand om foråret til deres reproduktion.

Til vegetation af en damkant sælges vegetationsmåtte. Krybende flodbredsplanter finder fodfæste i dette. En vegetationspose tilbyder en løsning til en stejl damvæg. Dette kan let hænges på kanten.

Naturlige svømmedamme
Naturlige svømmedamme er den ideelle kombination mellem en smuk naturlig dam med vandplanter, fisk og en swimmingpool. Takket være moderne teknologi kan du svømme i sundt vand omgivet af et smukt stykke damnatur, der passer fint til din have, ubemærket adskilt. Svømmedamme er tilgængelige til alle slags omstændigheder, til enhver stil og smag og til ethvert budget.